maanantai 21. helmikuuta 2011

Ensimmäiset vapaaehtoiset askeleet hihnassa

Ensimmäiset vapaaehtoiset askeleet hihnassa on otettu. Eilen kävimme kaupungilla, optikolla ja puhelin kaupassa, ja Vili käveli hihnassa ekakertaa vapaaehtoisesti. Hihnan laittaminen ei vieläkään ollut mitenkään vapaaehtoista. Aika pelottavaa oli kadulla kulkeminen, kun oli niin paljon autoja ja ihmisiä etenkin kun ei niitä huomannut kuin ihan vierestä vasta - oli niin outoja hajuja ja paljon, kaikki huomio kun meni niihin.
Nyt Vili on kasvanut niin isoksi että kahdella jalalla seisoessaan saa nenän ylettämään olohuoneen pöydälle. Siellä se sitten onkin , pieni nenu, koko ajan tutkimassa josko siellä olisi jotain kivaa. Komentaminen on melkoisen kokoaikaista , kun koira ei muista 15 sekunttia kauempaa että nenä ei saa olla pöydällä.
Kova on myös yritys hypätä sohvalle ja nojatuoliin, toistaiseksi vaan jää vielä hyppy 10cm vajaaksi. Vaan eipä tuo yrittämistä lannista.
“Hajuherne” ominaisuus on hiukan laantumaanpäin, onneksi.
Tänä aamuna taas koira vaan tuijotti kun pyysin menemään häkkiin. Ei auttanut herkkupalat eikä muukaan houkuttelu, ei muuta kun nosta koira häkkiin ja ota vastaan “herran” syyttävä katse.
On jotenkin niin omapäinen pentu että oikein hirvittää. Kouluttaminen ei varmaankaan ole maailman helpoin juttu kun koira on niin täynnä itteään kun vaan voi olla. On luettu teoriat kuinka houkutellaan tekemään haluttuja asioita - mutta mutta, kuinkas houkuttelet kun ei kelpaa herkut eikä leikit silloin kun pitäisi tehdä jotain tyhmää (siis Vilin mielestä) esim laittaa hihna, istua vaakalla, leikata kynnet jne jne. Eli ne asiat vaan pitää tehdä. Istu komennon jo tuntee ja istuukin useimmiten heti, välillä sitten vaan tuijottaa silmiin ja vähän niiaa silloinkin kyllä istuu kun jaksaa vaan tuijottaa takaisin.
Ulkoilu sentään alkaa sujumaan, eilen jo juoksi melkein 20 metriä ennenkuin päätti että nyt mennäänkin naapuriin eikä hakemaan postia niinkuin oli tarkoitus. Naapurin portailta kun sai houkuteltua pois niin häntä suorana kotiin. Kävi toisella yrityksellä kyllä tutustumassa jo lumihankeenkin, eli eiköhän Vilistä vielä ulkoilevakin koira tule. :)

Kevättä ja ensi viikolla olevaa lomaa odotellessa, naapurissa talkkarin hommia hoitaen….

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hienoa että jätit tassunjälkesi! Kiitos, vuh vuh!