Vili 2008- 2015Vili
Sun Dan Ghostbuster
syntyi 26.12.2008
ja muutti meille 17.2.2009
Vili on varsin persoonallinen pikku-otus.
Sen lempipaikka on takan edessä lampaantaljan päällä. Siinä se nautiskelee elämästään.
Vili painoi 1530g 19.2.09 ja 1720g 24.2.09 eli kasvuvauhti on melkoinen, niinkuin pienelle koiralle sopivaa onkin. 12.3.09 Meidän “persoona” vaan ei meinaa oppia ulkoilemaan, se makoilee mieluummin takan edessä. Pelkkä sana ulos saa sen juoksemaan, minkä tassuillaan kerkeää pakoon ja siellä se sitten on oman häkinsä oviaukossa kurkkimassa että ethän vaan ota minua mukaan. Vaatteita on opeteltu pitämään ja enää ei koira kaadu kyljelleen suorilta jaloilta kun haalari laitetaan päälle niinkuin teki eka kerralla. :) Hihna on kanssa yks vaikea asia tälle koiralle, se seisoo paikoillaan ja vapisee ja valuu hiljakseen lattiaa kohti. Ollaan tehty niin että hihna on otettu sitten heti pois kun Vili on tullut, sen hihnan pituuden, minun viereen. Kovin ollaan jouduttu opettelemaan pienillä askelilla mutta koko ajan kuitenkin ollaan menty eteenpäin.
10.3.09 painoa oli kertynyt jo 2400g.
19.5.09 nyt painoa on jo 5200g
Huhtikuun alussa Vili aivan yllättäen oppi sisäsiistiksi. Vieläkin ulos meneminen vesisateella on aika yök, mutta pissan ja kakan tekee kyllä ulos huonollakin ilmalla. :)
Hihnakäyttäytyminen on jo Vilille ihan OK. Se ei vedä ja kävelee nätitisti vieressä. kun sen laittaa hihnaan se yrittää hiukan väistää pantaa mutta kun panta on kaulassa kaikki on hyvin. Koira on yleensä ilman hihnaa, vapaana pihalla tai lenkillä ollessaan.
Kun aurinko paistaa Vili rakastaa pihalla riehumista. Se täytyy välillä laittaa väkisin sisälle huilimaan, kun ulkona ei malta pysähtyä ollenkaan. Vili saa ihmeellisiä “säkäreitä”, se juoksee ympyrää päättömästi, sitten se katselee ympärilleen ihan sen näköisenä kuin olisi oikein ylpeä siitä mitä oli juuri tehnyt :) . Eilen se kyllä makasi pihalla ainakin 10 minuuttia, hyvä alku sekin.
Nyt kesäkuussa Vili painaa jo 5,6 kg ja sen säkä on n.33 cm samoin selän pituus.
Ulkoilusta Vili nauttii kunhan vaan ei sada ja viileällä ilmallla pitää olla haalari.
Luonne on tosi vilkas, kilttikin Vili on. Vieraita pääsääntöisesti rakastaa yli kaiken. Pusutteleminen on niin ylitsevuotavan runsasta että ihmiset meinaa oikein hermostua. Vilillä on valloittava tapa se ottaa ranteesta kiinni hampaillaan  niitä ihmisiä joista se tykkää erityisesti.